Як правильно вибрати суглоб?

приймає лікар вищої категорії
по спеціальності "Ортопедія і травматологія"

При деяких обставинах (перелом шийки стегна, деформуючий артроз тазостегнового суглоба IV стадії та ін.) заміна суглоба імплантатом є єдино вірним способом лікування. Але тут виникає питання: який суглоб краще? Якому з них віддати перевагу?

Основними критеріями, що впливають на той чи інший вибір, є:

  • вік пацієнта і супутні захворювання;
  • стан суглоба, стадія його деформації;
  • стан кісткової тканини, щільність кістки;
  • потреба конкретного пацієнта в русі.

У будь-якому випадку при ендопротезуванні перевага віддається безцементним протезам. Вони мають шорстку пористу поверхню, завдяки чому після їх установки відбувається вростання кісткової тканини в пори штучного суглоба, що сприяє тривалому терміну експлуатації протеза. Суглоб стає невід’ємною частиною організму.

Молодим пацієнтам рекомендовано ставити суглоби з керамічною парою тертя (так як їх термін придатності – до 40 років). Літнім пацієнтам після 70 років можна ставити суглоби як з керамічною парою тертя, так і з парою тертя “метал-кросслінк” (пластиковий вкладиш).

На українському ринку присутні кращі світові виробники суглобів: Smith and Nephew (США), Lima (Італія), які зарекомендували себе високою якістю протягом десятків років. Також з’явилися на ринку України і нові фірми з ендопротезами, виробленими в Україні та Італії.

З огляду на стадію деформації суглоба, щільність кісткової тканини, потреба пацієнта в активності, його вік і супутні захворювання, хірург після ретельного вивчення знімків і обстеження хворого рекомендує найбільш підходящі йому варіанти ендопротезів. Остаточне рішення щодо вибору ендопротеза для імплантації приймає хворий.

Форма запису на консультацію
Як правильно вибрати суглоб?
При деяких обставинах (перелом шийки стегна, деформуючий артроз тазостегнового суглоба IV стадії та ін.) заміна с
Види операцій на меніску суглоба і їх ефективність
Меніском називають серповидну прокладку-амортизатор в колінному суглобі. Хрящ можна пошкодити або розірвати, що в